wij zijn uit elkaar gegroeid, hoe komen we weer dichter tot elkaar? connectie versterken, intimitiet versterken

Waarom de connectie tussen jullie verminderd is


Steeds vaker komen cliënten mijn praktijk binnen met de vraag hoe zij de connectie met elkaar weer kunnen opbouwen. Er is een algemene misvatting dat we in romantische relaties de verbondenheid altijd zullen blijven voelen. De meesten hebben gewoon niet de vaardigheden of werden nooit geleerd hoe dat mogelijk zou kunnen zijn.


Hier zijn vier redenen waarom de chemie af begint te brokkelen en wat je kunt doen om het terug te krijgen:


1. Je bent niet eerlijk.

Ware intimiteit gaat er over om iemand toe te laten . Emotioneel. Als je dingen voor je partner achterhoudt en je diepste waarheid spaart door witte leugens te vertellen – of met rechtstreekse leugens, zelfs met de beste bedoelingen – verlies je de connectie.

*Radicale eerlijkheid is dapper.  Je gooit je kaarten op de tafel om eer te geven aan wie je bent. Heb je ooit gemerkt hoe je na een diep, rauw en eerlijk gesprek met je partner, jullie je handen niet van elkaar af kunnen houden? Laat je partner zien wie je bent en wat er in je omgaat. Vertel de waarheid, zelfs als het je bang maakt.


2. Je hebt minder seks met elkaar.

Seksuele energie is een enorme krachtbron die je kunt innemen om je fysieke en emotionele vitaliteit, mentale duidelijkheid en geestelijk welzijn te stimuleren. Het is ook de lijm in intieme relaties. Wanneer je seksueel uit elkaar groeit, zul je merken dat je verbinding gewoon niet dezelfde warmte, vonk of aliveness heeft. Je kan goede vrienden zijn, maar de passie is er niet.

*De slaapkamer is jullie heiligdom om opnieuw te verbinden en te verjongen. Een liefdevolle seksuele connectie stelt je in staat om krachtige energie te kanaliseren als brandstof voor je sociale leven, gezondheid en natuurlijk de verbinding met je partner.


3. Je gelooft in het idee dat het nooit meer beter wordt.

De misvatting dat er na twee jaar in relaties een biochemische afzetting is, weerspiegelt slechts één ding: dit is de tijd waarop mensen hun aandacht elders op richten. In de eerste twee jaar zetten we onze nieuwe relatie bovenaan onze prioriteitslijst. We koesteren het. We maken er tijd voor. Wanneer de verliefde gevoelens minderen, kunnen we uit elkaar groeien.

*Maar je kan die passie en intensiteit behouden door gewoon te beslissen- de keuze te maken om je tijd, aandacht en energie in je relatie te blijven steken.


4. Je bent gestopt met groeien.

Mensen zeggen wel eens dat ze zich niet kunnen voorstellen om de rest van hun leven met dezelfde persoon getrouwd zijn, maar als jij en je partner voortdurend groeien en leren, ben je altijd met verschillende mensen. Dus je bent niet 30 jaar getrouwd met dezelfde persoon.

*Echter, als je je inzet voor stagnatie en geen evolutie in je leven doormaakt, dan ben je inderdaad getrouwd met dezelfde persoon. Je kunt de spanning van het nieuwe de hele tijd herstellen. Als jullie groeien en nieuwe dingen leren over elkaar, leer je je partner ook op nieuwe niveaus kennen. Dit houdt je eindeloos gefascineerd met de altijd evoluerende persoon voor je.


De bottom line is dat je je relatie ontwikkelt. Het is zeker mogelijk om tientallen jaren bij iemand te zijn en nog steeds de connectie, die veilige verbondenheid en de passie met en bij elkaar te voelen.


Hoe wil je dat je relatie eruit ziet? Willen jullie (weer) dichterbij elkaar komen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Nu ook online sessies te boeken via chat of video chat of relatietherapie in het buitenland! info@venci.nl