Tamara van de laar, coach en relatietherapeut, NLP master coach en practicioner, voor online therapie of coachingsreizen,

Waar kan ik je mee helpen? 

Bij Vencí Coaching & Relatietherapie kun je terecht voor verschillende problematiek. 
Je bent hier aan het juiste adres.


Op naar Geluk!

Communicatieproblemen

Created with Sketch.

Praten en luisteren, het lijkt zo simpel. Goede of effectieve communicatie gaat echter niet vanzelf. Door communicatiefouten die telkens bij spreken of luisteren gemaakt worden, zoals onnauwkeurig formuleren, te veel je eigen gedachtespoor volgen en zo meer, hebben we het gevoel niet begrepen te worden of de ander niet goed te begrijpen. Hierdoor ontstaan er in de communicatie tussen mensen vaak conflicten. Vencí helpt jou of jullie inzien waar het fout gaat en tevens hoe jij/jullie beter kunnen communiceren om conflicten te minimaliseren.

Hechtingsstoornis 

Created with Sketch.

Kinderen die in hun vroegere jeugd ervaringen hebben meegemaakt waarin de emotionele hechting aan de ouders niet goed is gegaan, kunnen een hechtingsstoornis ontwikkelen. Hier kun je de rest van de leven last van hebben. Je klampt je bijvoorbeeld steeds weer vast aan je partner of je houdt contact juist op afstand. Het kan ook zijn dat je bang bent om in de steek gelaten te worden. Zo zijn er een tal van voorbeelden. Vencí kijkt samen met jou hoe we de ontstane klachten kunnen reduceren.

Persoonlijke Ontwikkeling 

Created with Sketch.

Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei. Wat is er eigenlijk belangrijker als het gaat om zelfontplooing? Problemen oplossen, gelukkiger worden.. alles begint bij persoonlijke ontwikkeling. 

Je mogelijkheden ontwikkelen? Wil je assertiever worden, beter communiceren of anders met conflicten om kunnen gaan? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Seksualiteit

Created with Sketch.

Voor vragen en /of problemen op seksueel gebied. Dit kan individueel of als paar. Te denken valt aan: geen of weinig zin in intimiteit, verschil in verlangen, conflicten op het gebied van seksualiteitsbeleving/wensen en communicatie, acceptatie seksuele geaardheid en problemen bij het aangaan van een seksuele relatie na verwerking van seksueel geweld en trauma.

Jaloezie

Created with Sketch.

Jaloezie is een gevoel dat eigenlijk altijd als vervelend wordt ervaren. Het kent bovendien veel verschillende vormen. Jaloezie komt regelmatig voor in de liefde en kan erg 

hinderlijk zijn in een relatie. Zowel de jaloerse persoon als de partner kunnen er erg onder lijden.

Liefdesverdriet

Created with Sketch.

Slapeloze nachten, huilbuien en eenzame gevoelens.  Liefdesverdriet is een van de pijnlijkste emoties die je kunt ervaren. Liefdesverdriet wordt omschreven als een geestelijke pijn die men voelt door het verbreken van een relatie.

Het kan verlichting geven om met een ervaren therapeut te praten om zo deze negatieve gevoelens te reduceren.

Emotionele problemen

Created with Sketch.

Komen negatieve emoties regelmatig terug, heb je er langdurig last van of heb je last van deze emoties in situaties waarin je deze emoties normaal gesproken niet zou moeten voelen, dan spreken we van problemen op het emotionele vlak. De onderliggende oorzaak van problemen op het emotionele vlak zijn onverwerkte emoties en traumatische incidenten. 

Psychosociale Ontwikkeling

Created with Sketch.

De psychosociale ontwikkeling is de ontwikkeling van het kind in relatie tot zijn sociale omgeving. Het gaat dus om de omgang met anderen. Dit is een proces, waarin het kind steeds een nieuwe fase doormaakt. Soms worden deze fasen verstoord. Samen met Vencí wordt er gekeken waarom en wanneer de storing is ontstaan en vanuit daar werken we aan het probleem.

Vakantieretraites in Spanje of online sessies, er is van alles mogelijk. Gun jezelf een beter leven!

Relatietherapie

Created with Sketch.

Steeds weer (dezelfde) ruzies? Communicatie problemen? Eenzaam? Uit elkaar geroeid of uit elkaar aan het groeien? Jaloezie? Twijfels? Ontrouw? Gebrek aan intimiteit? De lijst van relatieproblemen is eindeloos. Ooit waren jullie zó goed, en nu lijkt daar weinig van over. Waarom is het zo gelopen en waarom voelen we ons niet beter? En waarom lijken we er samen maar niet uit te komen? Vencí kijkt met jou of jullie naar de ontstane problemen en samen werken we aan het hebben van (weer) een harmonieuze relatie.

Start online sessies of combineer vakantie met intensive relatietherapie en vind elkaar en het geluk weer terug.

Lichamelijke Klachten

Created with Sketch.

Men gaan er vaak van uit dat lichamelijke symptomen (zoals pijn, gevoelloosheid, misselijkheid, hoofdpijn of huiduitslag) door een lichamelijke ziekte worden veroorzaakt en psychische symptomen (zoals depressies, manische toestanden, of nerveuze angst) door een geestesziekte. Toch kan een psychische toestand zich uiten in lichamelijke symptomen. Als de huisarts niets kan vinden zijn online counseling sessies bij Vencí een optie. Anderzijds is het een geweldige optie om een coachingsretraite te starten. Je bent meer dan welkom in Spanje. De warmte, de natuur en even weg zijn uit de dagelijkse sleur doet wonderen.

Vraag naar de mogelijkheden.

Onzekerheid

Created with Sketch.

Onzekerheid heeft te maken met angst. Angst dat je niet goed genoeg bent. Dat je niet mooi of leuk bent. Dat je verkeerde keuzes maakt. En angst dat anderen dat ook vinden. Door deze angst neemt het vertrouwen in jezelf af. Dit kan erg belemmert werken. 

Hulpvragen die geregeld voorbij komen zijn: Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen? Ik voel me onzeker over mijn relatie. Ik ben onzeker in het contact met anderen en ik wil mijn problemen oplossen met betrekking tot onzekerheid.
Bij Vencí werk je door middel van gesprekken en oefeningen aan een beter zelfvertrouwen.

Twijfel&Ontrouw

Created with Sketch.

Overspel is een zwaarwegende 'misdaad' die een relatie confronteer met vele essentieel vragen. Bij de bedrogen partij ontstaat er twijfel. Twijfel aan zichzelf, het karakter, het uiterlijk en de aantrekkelijkheid. Hoe ga je om met de vertrouwensbreuk? Hoe bouw je het vertrouwen weer op en hoe ga je samen, of apart, weer verder? Deze en vele andere vragen komen tijdens de sessies aan bod.

Daten

Created with Sketch.

Ben jij opzoek naar een leuke partner en lukt het maar niet om iemand te vinden? Of heb je hulp nodig bij het daten? Wellicht wil je dating tips of zoek je een single coach.

Ik heb verschillende pakketten samengesteld om de beste versie van jezelf te worden. Kies het pakket dat het beste bij je past, werk aan jezelf en trek zo je droompartner aan!

Online Coaching

Created with Sketch.

Ben je liever in je eigen vertrouwde omgeving? Dan is het een fijn dat je ook online sessies kunt boeken. Je kunt kiezen tussen sessies zonder beeld en geluid (chatten) of met beeld en geluid (beeldbellen via Skype of FaceTime. ) Als er met beeld gesproken wordt dan zal ik je altijd vragen om in een ruimte te zitten waar genoeg licht valt en waar jouw gezicht, torso en handen steeds goed zichtbaar zijn. Ik probeer zo nauwkeurig mogelijk de sessies op locatie na te bootsen en zou kan ik jou het beste helpen. - Kies je voor de tekstuele chat? Handig! Je kunt dan bijvoorbeeld ook op je telefoon chatten als je een Skype app hebt. Zo kun je languit op de bank of onderweg in de trein je sessies starten.


Maar hoe gaat het precies in zijn werking? Simpel! Je boekt een sessie of meerdere sessies in het boekingssysteem en je start de online hulpverlening. Achteraf ontvang je de factuur van de online sessies.

DE VOORDELEN: makkelijker plannen en sneller aan de beurt wanneer nodig. Bovenal zijn online sessies voordeliger. Je kunt vanuit huis op elk moment van de dag een afspraak inplannen. Online relatietherapie? Dat kan zowel individueel als met zijn tweeën. Vraag naar de mogelijkheden! 

Therapie in het Buitenland

Created with Sketch.

In een paar dagen bereiken wat normaliter in enkele weken pas bereikt wordt? Kies dan voor coaching of relatietherapie in het buitenland en vind jezelf of elkaar weer terug! Zonder afleiding van werk/huishouden/kinderen/verplichtingen in therapie. De focus alleen op jezelf of op elkaar. Effectievere en efficiëntere sessies in Altea - Spanje, een prachtige omgeving waar meer dan 300 dagen per jaar de zon schijnt!

En nog veel meer....

Created with Sketch.

Staat jouw klacht er niet tussen? Neem dan contact op. Ik kijk met je mee. Wellicht kan ik je helpen of misschien kan ik je doorverwijzen. Het is soms lastig om de juiste therapie te vinden. Je staat er in elk geval niet alleen voor.

Slechts je hart luchten? Het kan opluchten om je hart te luchten zonder meteen adviezen te ontvangen of niet begrepen te worden. Ik luistert aandachtig en zonder oordeel naar jouw verhalen. Mocht dit de insteek van de sessies zijn, geef dit dan duidelijk van te voren aan.

Ik help je graag

heb je nog vragen of twijfel je ergens over?

logo van venci counseling en coaching, nu online coaching en relatietherapie