online relatietherapie en relatiecoaching, online relatiecoach, therapie in het buitenland, coaching retraite, coachingsreis

Relatietherapie en Coaching– Waarbij kan ik jou of jullie helpen?

De relatietherapeut wordt vaak gezien als laatste redmiddel, of zelfs als hulpinstantie voor ‘hopeloze gevallen.’ Dat is jammer, want relatietherapie kan goede diensten bewijzen in een relatie die tijdelijk of langdurig van het juiste spoor is geraakt. De resultaten kunnen soms verbluffend zijn.


Voor wie?

Allereerst het grootste misverstand omtrent relatietherapie. Namelijk, dat je zo ongeveer ten einde raad moet zijn voor je bij de therapeut aanklopt, of dat het betekent dat er iets grondig mis is met jou, je partner of je relatie. In werkelijkheid is het omgaan met elkaar in een intiem verband als een relatie, een kundigheid waar we letterlijk allemaal in bij zouden kunnen leren. Bovendien kan een traject van relatietherapie relatief kortdurig zijn, en bij pakweg vijf sessies al een wereld van verschil maken. Belangrijk is de vraag of je bereid bent om aandachtig en open naar jezelf te kijken, met behulp van een onpartijdige buitenstaander.


Wanneer?

Paren die in relatietherapie gaan, zullen eerder verzuchten ‘had ik dit maar eerder geweten’ dan ‘dat hadden we nog wel vijf jaar kunnen uitstellen.’ Ofwel: wanneer je signaleert dat je met je partner steeds meer in dezelfde groef van de plaat terecht komt, en steeds dezelfde soort verwijten uitwisselt of dezelfde soort ruzies maakt, en met name wanneer de moeilijke momenten de goede beginnen te overschaduwen, is het een geschikt moment om te overwegen of een relatietherapeut zou kunnen helpen om het probleem boven tafel te krijgen en aan te pakken. Maar ook als je al vergevorderd bent in het proces van ruzies en problemen, kun je verbazende resultaten boeken met relatietherapie.


Hoe?

Mijn werkwijze hangt van het probleem af en de doelstellingen. Maar over het algemeen ziet mijn werkwijze er als volgt uit:

~~ Kennismakingsgesprek;  hier kom ik te weten wie jij of wie jullie zijn (voor relatietherapie hoef je niet met zijn tweeën te komen, alleen kan dit ook) – vertel ik wie ik ben en wat ik doe, en bekijk ik wat ik voor jou/jullie kan betekenen. Ik maak tevens een globale schatting van het aantal sessies dat we nodig zullen hebben. 

~~ Welke vragen, problemen of verlangens heb jij of hebben jullie?

~~ Wat zijn de doelstellingen?

~~ Wat is de kern van het probleem?

~~ Wat is jou of jullie hoofddoel?

~~ Een professioneel actieplan opstellen

~~ Begeleiding bij het uitvoeren van het actieplan

Het kan voorkomen dat ik jou of jullie opdrachten geef voor thuis, daarbij kan het voorkomen dat wanneer jullie met zijn tweeën komen, ik gedurende de sessies één van de twee uitnodig voor een individueel gesprek. Zo komt er nog meer duidelijkheid en komen we sneller tot ons doel; het hebben van een harmonieuze relatie of de perfecte partner zijn!


Ik bied ondersteuning zodat relaties beter te begrijpen zijn, ook de relatie met jezelf. Door deze ondersteuning krijg je inzicht op vragen als: Wat gebeurd er met mijn relatie? En: Wat kan ik er zelf aan doen?


Wat doe ik nog meer?

- Ondersteuning van stellen bij het onderzoeken naar terugkerende problematische thema's in de relatie.

- Ondersteuning van stellen om vastzittende patronen te doorbreken.

- Ondersteun cliënten naar persoonlijke groei en ontwikkeling.

- Ondersteun cliënten tijdens het opbouwen van goede relaties.


Kun jij of kunnen jullie deze hulp goed gebruiken? Boek dan online therapie sessies of kom naar Spanje voor een bijzondere coaching reis.

logo van venci coaching en relatietherapie, online sessies, relatietherapie en relatie vakanties, gelukkiger worden