dating advies, is hij of zij de ware? ik wil graag dating tips, advies daten

Is hij/zij de ware?


In jouw liefdesleven ontmoet je een aantal personen. Met de een zul je een paar vluchtige ontmoetingen hebben, zoals een date of een afspraakje. Sommige zullen onbeantwoorde liefdes blijven en sommige zullen fake zijn. Sommigen zullen je hart breken en anderen zien je op een gegeven moment niet meer staan.

Aan de andere kant ontmoet je ook iemand met een geweldige persoonlijkheid, iemand die oprechte interesse in jou toont, de mensen waarbij je je afvraagt; is hij of zij mijn ware liefde?


Er wordt vaak gevraagd wanneer iemand nou eigenlijk de ware is. Daarom heb ik voor jou een aantal vragen gepost die je jezelf van tijd tot tijd kunt stellen.


Houdt hij/zij van je zoals je bent?

Jou ware liefde zal van je houden zoals je bent. Hij of zij oordeelt niet, vergelijkt je niet met anderen, heeft geen kritiek op je, omdat hij/zij begrijpt dat je een uniek persoon bent. Hij of zij ziet de schoonheid van zowel jouw karakter als van jouw uiterlijk, zelfs wanneer jij dat zelf (even) niet ziet.


Kun je jezelf zijn bij hem/haar?

Je moet in staat zijn om jezelf te zijn bij jouw partner. Kun je gek doen? Kun je zeggen wat je wilt zeggen? Kun je je even laten gaan als je daar zin in hebt? Durf je jouw emoties te bespreken? Kun je alles zijn wat je maar wilt, zonder dat hij of zij een oordel over jou velt? Als de ware tegenover je zit, dan hoef je je nooit anders voor te doen dan je bent.


Is hij/zij er in tijden van nood?

Dag of nacht, regen of zonneschijn; de ware zal al er altijd voor je zijn. Hij of zij zal er zijn zodat je niet alleen geconfronteerd wordt met problemen. Hij of zij zal voor je zorgen, misschien nog wel meer dan dat hij/zij voor zichzelf zal zorgen.


Maakt hij/zij jou gelukkig?

Als je met je ware liefde bent, dan moet je voortdurend glimlachen, lachen en voel je je gelukkig. Wanneer je aan hem of haar denkt, dan wordt je vrolijk. Hoewel er conflicten kunnen zijn, zal er altijd zo snel mogelijk naar een oplossing worden gezocht, zodat we niet meegesleurd worden in een dagenlange, of zelfs wekenlange, oorlog. Hij of zij is zonder twijfel een positief licht in je leven.


Zie je jezelf bij hem/haar de rest van je leven?

Als hij of zij de ware is, dan is het geen beangstigend gevoel om jezelf voor altijd bij hem/haar voor te stellen; je wilt bij hem of haar blijven, in voor en tegenspoed, in gezondheid maar ook in ziekte. Rijk, maar ook arm. Wat er ook gebeurt, je zult altijd bij elkaar blijven en er voor diegene zijn.


Hou je van hem/haar?

Er bestaat geen relatie zonder liefde. De ware is iemand waarvan je onvoorwaardelijk houdt. Jouw liefde is niet afhankelijk van zijn of haar goede looks, persoonlijk succes, rijkdom of carrière. Integendeel, je liefde is het resultaat van ‘wie’ hij/zij is;  zijn of haar karakter, waarden en ethiek.


Denk jij dat je de ware hebt gevonden, maar loopt het toch niet altijd zoals het zou moeten lopen? Bedreigt twijfel de liefde? Of ben je nog opzoek naar de ware? Neem dan contact op met Vencí – om de liefde en het plezier in jullie relatie te (her)vinden.